Vår syn på träning

Motion har varierade positiva influenser och medverkar på många olika sätt till att stärka ditt immunsystem. Förutom att minska risken för att få sjukdomar, ger motion styrka i dina benknotor, muskler och senor och minskar risken för stress.


En kontrollerad och rätt motion av din kroppsmuskler förstärker uthålligheten och styrka samtidigt stabiliserar leder och senor. Din kropp har bättre möjligheter att klara av fysiska ansträngningarna av ditt vardagsliv.Motion och träning gör det lättare att kontrollera din vikt och förbättrar din hållning. Allt hjälper dig att bli sundare, må bättre och få mer energi.Set och repetitioner


Hur många set och repetitioner du ska göra beror på din individuella nivå och träningssyfte. Som en regel, nybörjare ska vara försiktiga när de startar och till att göra 3 omgångar av 12-15 repetitioner av varje övning.


Vikter är väldigt individuellt men som en tumregel, du ska använda vikten du kan stå ut med i 3 omgångar av 12-15 repetitioner. Efter det, om dina muskler inte känns trötta på något sätt, är det en god idé att öka vikten.Det blir nödvänligt i senare framtid att ändra antal omgångar och repetitioner och att öka vikterna för att utmana och förbättra din fysik.


Det rekommenderas att alla muskelgrupper är omkring lika tränade för att uppnå balans och kroppssymmetri och för att undvika skador.

 

Det är också en individuell sak huruvida du vill bygga upp ett program som fokuserar på olika muskelgrupper, lämpligt är att motionera tre till fyra gånger i veckan.


Uppvärmning


Det är bäst att värma upp före all slags motion. Syftet är att förbereda din kropp för de fysiska ansträngningarna som kommer, så att risken att skada muskler och leder minskar.


När kroppen är varm har din kropp möjlighet för att producera mer energi och muskelkoordinationen är förbättrad och motionen är mer effektiv och kraftig.


Före muskelträning/träningspass är det en god ide att alltid börja med att göra enkla omgångar av uppvärmning, övningar med lätta vikter med många repetitioner.


När du gör hårda träningspass, är det också viktigt att öka din puls hastighet, kroppstemperaturen höjs före träningspasset. Det gör du i form av kardiovaskulär träning, så som cykling, löpning eller crosstraining.


När du utgör kardiovaskulär träning, är det också bra att värma upp genom att gradvis minska din hastighet före du slutar aktiviteten. Värma ner hjälper dig att udvika att bli illamående efter motionering och hjälper ditt blod att återkomma till ditt hjärta från det tidigare hårt arbetande muskel.


När du gör muskelträning/träningspass


Arbeta alltid med kontrollerade rörelser med lagom takt. Rörelser ska vara så utförliga som möjligt och ger möjlighet till att optimera motionresultatet. Det är inte en fråga om att arbeta så snabbt som möjligt.


Dina muskler utvecklas bättre om de arbetar i en långsammare fart. Ta en kort paus mellan varje omgång.


Rekommendation är att du är uppmärksam av dina egna fysiska begränsningar och respekterar dem för att undvika skador. Få alltid grundlig information om användningen och justeringen av de specifika träningsredskapen om du går till ett gym.Sträckning


Sträckning efter träning är det rådligt för att hålla dina muskler smidiga så att dina leder på kroppen inte blir stela, de begränsar dina rörelser.


Återhämtning


Det är väldigt viktigt att du låter din kropp att återhämta sig och gör uppehåll mellan träningspassen så du inte tränar samma muskelgrupp flera dagar efter varandra.

 

Vila är nödvändigt för dina muskler till att reparera, bli starkare och växa.


I motsättning, om din kropp inte är tillåten till att vila, riskerar du att din kropp bli övertränad. Det är rekommenderat att du är sund och mår bra före du börjar att motionera.


Om du undrar över något, var snäll och kontakta din läkare eller annan tränad personal för att få deras åsikt och möjligen deras synpunkter om träning och motion.

Kontakta oss

Du når oss på 0410-439 10 eller info@worldclasstrelleborg.se